Brojni su trikovi za čišćenje doma koji uključuju neočekivane metode i sastojke koji bi nam trebali olakšati kućanske poslove. Tako je jedan od kuhinjskih savjeta da kuhinjsku spužvu prije pranja posuđa posipate s malo soli, a zatim prelijte octom. To se radi u svrhu dezinfekcije, uništavanja bakterija i održavanja higijene.

So je prirodno antibakterijsko sredstvo koje sprječava rast bakterija, dok je ocat poznat po svojim antibakterijskim i antifungalnim svojstvima. U kombinaciji sa soli pojačava se učinak dezinfekcije. Ocat također pomaže u otapanju ostataka hrane i masnoće, ostavljajući spužvu čistom i bez mirisa.

Trikovi za pranje posuđa

Mokru spužvu obilno posolite, prelijte bijelim octom i pustite da odstoji 15 minuta pa ponovite postupak s druge strane i isperite čistom vodom.

Spužvica je tada spremna za ponovnu upotrebu, a preporučuje se da je na ovaj način operete barem jednom semično

Također, važno je nakon pranja posuđa isprati spužvicu u toploj vodi i dobro osušiti jer se bakterije brže razmnožavaju u vlažnom okruženju. Međutim, unatoč ovim mjerama opreza, spužvice za pranje posuđa treba redovito mijenjati, idealno svaka dva do četiri tjedna, prenosi Krstarica.