U 'Ramazanskoj sofri' u fokusu su stari recepti na kojima su mnogi odrastali. Naš chef Miran Karić spremao je hljeb s krompirom.

Za njega će vam biti potrebno 300 grama krompira, čajna kašika germe, pola kašikie soli, 2 kašike šećera, mlijeko i brašno. Nakon što umiješate sve sastojke dodajte ulje.

''Ulje se dodaje iz dva do tri puta da fino prodre i da proznačnost i elastičnost smjesi'', objasnio je Miran.

Upotpunite vašu ramazansku sofru uz hljeb od krompira po receptu Mirana Karića

Uz naše chefove, vrijedno su spremale Enesa i Enisa, hanume s Une. Slatki kruh (dizano tijesto potkuhano čajem od kamilice) i pita s paprikama njihov su odabir za večerašnji iftar.

Upotpunite vašu ramazansku sofru uz hljeb od krompira po receptu Mirana Karića

Još jednom podsjećamo, i ovog ramazana Hayat TV je gost u vašim domovima. Sofra, simbol vremena u kojem su se okupljale porodice i čuvale porodične vrijednosti. I mi ih nesebično čuvamo i baštinimo kroz našu 'Ramazansku sofru'.