DOMAĆI PROTEINSKI HLJEB: ZA UŽIVANJE BEZ GRIŽNJE SAVJESTI

13 feb | 09:15
Postoje neka jela koja jednostavno nisu jednako ukusna bez hljeba. Svi pokušavamo izbjegavati tu namirnicu, iako nema ništa bolje od svježe pečenog hljeba, toplog s maslacem ili domaćim pekmezom.

Sastojci:



  • 3 jaja
  • 500 g posnog sira
  • 500 g sitnih zobenih pahuljica
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 200 g mješavine sjemenki (lan, chia, suncokret…)
  • po želji 1 kašika bućinog brašna
  • 1 kašika konopljinog brašna




Pripreme:

1. Izmiksajte jaja i sir dok se ne sjedine, piše Avaz. Dodajte zobene pahuljice i promiješajte. Dodajte sve ostale sastojke i sjedinite u smjesu.

2. Sve to rasporedite u kalup za hljeb i pecite 70 minuta na 160 stepeni.



(Hayat/Foto: Pixabay)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE



KOMENTARI