VIŠKOVIĆ: NE MOŽE EUFOR PREGLEDATI VUČIĆEVU DONACIJU, SMIRITI TENZIJE U SREBRENICI

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković ne dozvoljava da EUFOR posjeti školu u Mrkonjić-Gradu povodom nedavne donacije predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, jer za to, kako kaže, nemaju mandat.

  • Ne može. Zna se koja je njihova misija. Mogu ovdje kontrolirati vojne i druge strukture, a donacija školi u računarima i knjigama ne može biti predmet provjere od EUFOR-a – rekao je Višković.

Pozvao je i Srbe i Bošnjake u Srebrenici na smirivanje tenzija, nakon incidenta koji se dogodio u Prvoj osnovnoj školi kada su se u javnosti pojavile fotografije učenika koji veličaju četnike u prostorijama škole.

Rekao je da su ta djeca “bez nadzora, samoinicijativno napravila fotografiju, ne misleći kako će biti protumačena u javnosti, te da od toga ne bi trebalo da se vrši politizacija”.

  • Sad smo otišli u drugu krajnost, da ta djeca dobivaju prijetnje, a roditelji su pod pritiskom. Ne trebaju nam takve stvari… – rekao je Višković, navodeći da su djeca ukorena i da ne treba praviti priče, što bi sve moglo odvesti u drugom pravcu.

Kazao je i kako Vlada neće dozvoliti da dođe do zatvaranja banjalučkog aerodroma ukoliko hitno ne popravi poletno-sletnu stazu.

  • Vlada je spremna uložiti dodatna novčana sredstva da se otklone problemi, nakon što imamo 100.000 putnika godišnje – rekao je Višković novinarima u Banjoj Luci, uz očekivanje da će određeni projekti biti realizirani nakon što je formirao novo Vijeće ministara.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LJUDI BJEŽALI U PANICI, A SCENE SU JEZIVE: MUŠKARAC SE ZAPALIO...

0
Mladić se zapalio u petak poslijepodne u blizini zgrade suda u New Yorku gdje se nastavio odabir porote u kaznenom suđenju bivšem predsjedniku SAD Donaldu J. Trumpu.