MAGIČNA MOĆ BILJA I TRAVA: SVAKA BILJKA POSJEDUJE RAZLIČITU ENERGIJU

Svaka biljka posjeduje svoj karakter i širi svoju energiju kojom smiruje i djeluje pozitivno na naš organizam. Prema kineskoj nauci Feng shui svaka biljka djeluje svojom energijom na određenu osobu, ali na te tokove ljudi različito reaguju.

Prema Hipokratu, za odnos između biljke i čovjeka važan je tip osobe, a to su:

– kolerik – koji je prgav i nagle ćudi, sklon brzom uzbuđivanju

– sangvinik – koji je lako razdražljiv i vrlo brzo i žestoko reagira

– melankolik – koji je potišten i žalostan

– flegmatik – koji je miran i ravnodušan

Tako naprimjer, kolerična osoba u blizini biljke s dinamičnom i aktivnom energijom, postaje još razdražljivija. Biljka juka koju Indijci zovu drvo života, svojom agresivnom energijom može agresivne ljude dovesti do ludila, dok na flegmatičare djeluje podsticajno, prenosi Aura.

Biljke mogu da usklađuju harmoniju ili da je remete, a njihovim pravilnim razmještanjem mijenja se energetski potencijal prostorije. Za grupne prostorije pogodne su biljke koje podstiču na aktivnost, a za prostorije za odmor biljke sa nježnim vibracijama. Biljke sa tvrdim četvrtastim lišćem nisu pogodne za prostorije koje su namijenjene za rekreaciju.

Biljke s plodovima i cvjetovima sadrže više energije nego lisnato bilje, a veće biljke logično sadrže više energije nego manje biljke.

Što je bujniji rast, biljka sadrži više energetskog potencijala. Cvjetajuće viseće biljke, okruglo oblikovane zimzelene biljke i drvca sa kuglastom krošnjom, pravi su nosioci sreće. Ko se nalazi u takvom društvu, bilo kući ili na poslu, nesumnjivo puni baterije.

Paprat (Nexrolepis exaltata)

Idealna biljka za osobe koje se bave intelektualnim radom, a rade u grupi kojoj žele da se prilagode. Tok energije: u obliku spirale prema gore.

Rajska palma (Kentia fosteriana)

Pospješuje stvaralačko razmišljanje, pojačava pozitivnu energiju i stvara skladnu radnu atmosferu. Tok energije: energija se širi poput lepeze

Dracena (Dracaena marginata)

Djeluje stimulativno, pospješuje harmoniju, a prije nervoznim i hiperaktivnim osobama.

Tok energije: poput vodoskoka, prema spolja i dole

Sobna jela (Araucaria heterophylla)

Poboljšava mentalne sposobnosti, podstiče pozitivno razmišljanje i pogodna je za mjesta gdje se raspravlja i donose odluke. Nije pogodna za kolerične osobe.

Tok energije: poput oblaka s intenzivnim širenjem energije

Sobna loza (Cissus rhombifolia)

Pogodna je za flegmatične i neodlučne osobe, a nepogodna za impulsivne, kolerične osobe kao i za spavaće sobe.

Tok energije: kružna energija koja djeluje poput signala

Pasiflora (Passiflora violacea)

Biljka aktivira i podstiče sposobnost mišljenja i rasuđivanja, a u poslovne prostorije unosi dobro raspoloženje.

Tok energije: kružna energija koja se ravnomjerno širi u prostoru.

Sobni filodendron (Monstera delicioza)

Pogodan je za zajedničke prostorije i velike kancelarije jer opušta i stvara prijatnu i skladnu atmosferu, bez trzavica.

Tok energije: u obliku spirale prema dole

Krasula (Crassula portulacea)

Širi pozitivnu energiju i pomaže zatvorenim osobama da se otvore. Zbog svojih okruglih listića koji podsjećaju na kovanice, poboljšava finansijsku situaciju.

Tok energije: energija kruži ravnomjerno oko biljke

Juka (yacca aloifolia)

Tvrdi i šiljasti listovi juke šire pomalo agresivnu energiju koja preovladava i ispunjava prostor, i nije pogodna za kolerike.

Tok energije: streloviti udari energije šire se u prostor

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BAGO KOMENTIRAO SLUČAJ SVINJETINE U JUNEĆEM BUREKU: PREKRŠENO JE VIŠE  ZAKONA

0
Jučer je Federalna Uprava za inspekcijske poslove objavila vijest, koja je u najmanju ruku skandalozna. Odjeknula je poput munje kroz medijski prostor naše zemlje.