ŽENA GA JE VARALA GODINAMA: SVE PORUKE JE USLIKAO I ČEKAO TRENUTAK, OSVETA JE BILA SUROVA

Prevara dečka ili djevojke je gadna stvar, ali prevara supružnika najgora je moguća izdaja, no ipak - nešto je što se događa, muževi varaju žene, žene varaju muževe …

Najgori takav scenario dogodio se jednom muškarcu, koji je na molbu svog prijatelja postavio priču oko preljuba, ali i razvoda na popularni Reddit. Tamošnji su komentatori zaključili kako je njegovo ponašanje najbolji mogući osvetnički pohod ikad, kao i cijena koju je žena morala platiti.

Ovo je njegova priča:

Ovo me vjerovatno neće učiniti baš popularnim, čak ni među onima koji se zalažu za pravednički gnjev i osvetu. Sve se dogodilo prije nekoliko godina. Mislio sam da smo ona i ja sretni. Bili smo tipičan par iz predgrađa, sa dobrim poslovima, dvoje djece (14 i 6 godina tada), s dobrim seksualnim i društvenim životom. Prolazili smo kroz jednu od tipičnih loših faza u braku, oboje smo radili prekovremeno, nismo provodili dovoljno vremena zajedno, naš sin je imao nekih problema u razvoju, a tenzije su u našoj kući bile povišene.

Primijetio sam kako je u posljednje vrijeme počela provoditi više vremena na mobilnom pišući svojim “prijateljicama”, no nisam tome pridavao mnogo pažnje. Ipak, počeo sam truditi više u kućnim poslovima, ranije sam dolazio sa posla i trudio sam se više razgovarati, no nakon par sedmica zatišja sve se vratilo na staro.

Otkrio sam nešto veoma zanimljivo dok sam našem sinu punio stari iPad kako bi se on na njemu zabavljao, a ona ga je prestala koristiti. Naime, zaboravila je da je ostala ulogovana na Facebooku. Među brojnim porukama isticale su se one od izvesnog JBC-a. Poruke nisu bile sasvim neprikladne, ali mogao sam vidjeti da ih sigurno više nedostaje sudeći prema kontekstu ostalih.

Odlučio sam pažljivije posmatrati njeno ponašanje. Sljedeći dan uzeo sam slobodno kako bih obavio neke stvari koje sam mislio da će je usrećiti i ostavio sam joj neke slatke poruke u kojima je podsjećam koliko je cijenim, a ona je opet poslijepodne provela u uglu dnevne sobe dopisujući se s prijateljicama.

Uzeo sam iPad od sina, otišao u drugu sobu te stvarnom vremenu posmatrao kako uništava naš brak. Ona i JBC su me ismijavali, navodila mu je sve moje mane i nesigurnosti, sve tajne koje sam joj povjerio kao partnerici. I ne samo to, poruke su imale seksualan prizvuk, a komentarisala je i moju lošu izvedbu u krevetu. Uspio sam napraviti nekoliko screenshotova, iako je ona pisala i brisala poruke. Nisam bio emocionalno sposoban suočiti se s njom.

Ostao sam u kancelariji i popio nekoliko pića te otišao spavati tek nakon što je ona zaspala. Sljedeći sam dan opet uzeo slobodno i opijao se, razmišljao, odlučivao. Uveče se ponovio scenario, ali ovaj su si put u porukama pisali “volim te”. Time je započeo period od nekoliko sedmica njihovog dopisivanja i mog nadziranja te slikanja poruka. Tu i tamo bi me ona pitala što nije u redu, a ja bih samo rekao da imam loš dan. Istovremeno, konsultovao sam se sa advokatima i razmatrao svoje opcije.

Čitajući poruke, shvatio sam kako JBC uskoro dolazi u grad naći se s mojom ženom u lijepom hotelu. Neki dijelovi informacija su mi nedostajali, pa sam mogao zaključiti i da su se čuli telefonski. Sljedeći se dan ona umiljava oko mene i sve mi je jasno, kaže kako će uskoro na velnes vikend s prijateljicama da se opusti i da se nakon toga napokon možemo posvetiti jedno drugome.

Osjećam bijes kao nikad prije u životu. Kod advokata pripremam nacrt sporazuma o razvodu prema kojem se ona treba iseliti, dobiće pravo posjete djece preko vikenda, neće dobiti nikakvu alimentaciju dok razvod nije finalizovan …

Nakon toga sjedim i čekam, dvije sedmice u agoniji, dvije sedmice koja su istopila svaki osjećaj prema njoj. Dolazi dan D, odlazim u banku i povlačim pola novca sa svih naših zajedničkih računa, već sam prije preusmjerio svoju platu na novi račun u drugoj banci. Svraćam u svoj ured i printam više od 75 stranica njihovih poruka. Ona mi šalje poruku u kojoj piše da je stigla s prijateljicama te da me voli. Pojavljujem se u njihovom hotelu i tražim da mi na recepciji nazovu njihov broj sobe. Javlja se on.

JBC: Molim?

Ja: JBC, molim te pošalji moju suprugu u predvorje.

JBC: Ne znam s kime ti pričaš, stari,

Ja: U redu onda. Izgleda da ću morati nazvati tvoju ženu da i ona dođe ovdje.

JBC: (Uzdiše u panici)

Ja: Ima pet minuta. Ni dva minuta kasnije silazi moja žena, uznemirena, laže mi u oči i priča s*anja kao da sam sve krivo shvatio, nije kako se čini, itd.

Ja: Nisam došao ovdje svađati se. Stvari koje su rečene u ovoj hrpi papira su ono što se događa. Jedini način da kopiju ne dam tvojoj kćerke i JBC-ovoj ženi i tvojim roditeljima je da se momentalno iseliš. (Žena je inače jako ponosna, a kćerka je prolazila kroz pubertetsku fazu pobune i ovo bi vjerovatno zauvijek uništilo njihov odnos. Žena je također i zlatno dijete svojih roditelja, vječno zabrinuta je li učinila nešto što će ih razočarati. Također, njen je poslovni imidž sagrađen oko njenog ugleda).

Ona: smrću, plače, mrmlja.

Ja: Ovaj ček je na iznos tvoje polovine naših računa. Povukao sam svoju polovinu sa svih zajedničkih. Trebalo bi imati više nego dovoljno za smještaj. Tu je počela malo plakati, gotovo sam joj mogao vidjeti različite misli u glavi. Uručio sam joj i prijedlog za razvod, istaknuvši kako mislim da je i više nego pravedna. Nudim joj i screenshotove poruka, odbija i sve potpisuje. Želim joj zabavu s JBC-om, podsjećajući je da se kući ne vraća. Nakon par mjeseci smo normalno seli i razgovarali, dogovorili starateljstvo i uslove. Mislim da mi je moja osveta pomogla da izbacim dio frustracija i preuzmem barem dio kontrole u ​​ovoj situaciji gdje su mi ona i njen ljubavnik uništili brak.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.