SA OVIM JEDNOSTAVNIM TRIKOM MRKVA ĆE SEDMICAMA BITI SVJEŽA I HRSKAVA

Mrkva je namirnica koja se koristi gotovo u svakom jelu, a može se jesti i sirova. Također je dobra za zdravlje, bez nje ne bi bilo jela poput supa i gulaša. Sirova mrkva dobra je za oči jer poboljšava vid.

Bez obzira na koji način je koristite, najbolja je kada je svježa i hrskava. Kako ne bi uvenula za nekoliko dana, potrebno ju je pravilno čuvati kako bi produžili okus i hrskavost.

Kako piše mashed.com, mrkve je najbolje čuvati u posudi s vodom koju ćete staviti u frižider. Voda i hladnoća će produžiti njihov životni vijek za nekoliko sedmica. Kada voda postane mutna, sve što trebate napraviti je zamijeniti je.

Ako u vašem frižideru nema mjesta za posudu s vodom, možete mrkve umotati u vlažan kuhinjski papir i zatim staviti u frižider.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NAKON ŠTO SU ZBOG SANKCIJA BANKE UGASILE RAČUNE: VLADA RS-A LEGALIZUJE...

0
Predsjednik bosanskohercegovačkog entoteta RS Milorad Dodik, premijer RS-a Radovan Višković, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić i ostali kojima su zbog sankcija SAD-a banke ugasile račune ubuduće će plaću moći primati na ruke.