SUSJEDI POTVRDILI: DESETI ZARAŽENI KORONAVIRUSOM

Deset je zaraženih od koronavirusa u Hrvatskoj, potvrdio je u 16 sati ministar zdravstva Vili Beroš. Dodao je kako su svi oboljeli u dobrom stanju te da za sada nema naznaka da će biti još zaraženih.

  • Svi kontakti tog desetog zaraženog će biti stavljeni pod nadzor – rekao je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je ocijenio kako migrantska kriza načelno također predstavlja opasnost za širenje koronavirusa, no nada se da će Evropa naći odgovor na migrantsku krizu.

Ministar turizma Gari Cappelli je danas izjavio kako situacija s koronavirusom i novom izbjegličkom krizom sigurno može utjecati na hrvatski turizam, piše Index.hr.

  • Ta dva slučaja – koronavirus i izbjeglička kriza, sigurno mogu utjecati na turizam sutra, preksutra, ali dobro je to što se u Hrvatskoj sve oko korone od početka dobro kontrolira, čime smo se dokazali i drugim zemljama Evrope da preuzimaju naš način kriznog vođenja u toj situaciji – kazao je Cappelli.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE