POTVRĐEN I DRUGI SLUČAJ KORONAVIRUSA U BIH: SIN PRVOG PACIJENTA POZITIVAN

Nakon što je potvrđen prvi slučaj koronavirusa ili COVID-19 u Bosni i Hercegovini, nadležni su se obratili javnosti.

Ministar zdravlja RS Alen Šeranić kazao je kako se radi o osobi sredovječne dobi koji je radio u Italiji, i koji se dobrovoljno javio UKC RS.

  • Pacijent se osjeća dobro i trenutno se nalazi u izolaciji. Ono što je važno reći jeste da ovo nije bilo iznenađenje i da smo bili spremni na pojavu virusa. Možemo očekivati još slučajeva – kazao je ministar.

Sin prvog pacijenta koji pohađa školu Branko Ćopić u banjalučkom naselju Borik, također je zaražen koronavirusom.

  • To dijete pohađa školu Branko Ćopić. Mi smo stupili u kontakt sa školom i ministricom obrazovanja kako bi se izdale preporuke – dodao je.

Kako je istakao, svi kontakti prvog pacijenta su testirani na koronavirus.

Ministar je apelovao na sve građane i da imaju odgovorno ponašanje prema trenutnoj situaciji.

  • Molim vas da se pridržavamo preporuka Zavoda za javno zdravstvo. Izdali smo razne mjere i prema građanima i prema školama – kazao je Šeranić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.