GLUPOST GA JE SKUPO KOŠTALA: LUKA JOVIĆ MOŽE U ZATVOR

Luka Jović je napravio opšti haos i prekršio je obavezu da bude u karantinu, kako bi bio na rođendanu svoje djevojke Sofije Milošević i protiv njega je sada podneta krivična prijava u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Jović je ovim potezom ugrozio živote mnogih, zarad ličnih interesa i pobuda, a na nesmotren potez fudbalera reagovala je oštro i premijerka, koja ga nije imenovala, ali je naglasila neodgovorno ponašanje pojedinig igrača koji su došli iz inostranstva.

  • Vidjeli ste svi i primere naših fudbalera koji dolaze iz inostranstva, gdje imaju milionske ugovore, koji dolaze ovde i nisu u samoizolaciji i to je posebno nešto sa čim će se suočavati naši nadležni organi – rekla je u srijedu premijerka Brnabić, a vrlo brzo se saznalo da je mislila na Jovića i Ninkovića.

Ispostavilo se kasnije da je drugi fudbaler na koga je mislila Ana Brnabić, Nikola Džigi Ninković, čiji je otac za Telegraf priznao da je policija bila u stanu fudbalera, ali da on nije dobio nikakvo obavezujuće uputstvo o samoizolaciji poslije dolaska iz Italije.

Očevi Jovića i Ninkovića istakli su da su obojica zdravi, Jović je navodno uradio test na korona virus u Real Madridu odmah nakon saznanja da je košarkaš ovog kluba Trej Tompkins bio pozitivan. Ninković nije radio test, ali prema riječima njegovog oca, zdrav je i nema nikakve simptome, pa i kada je otišao na testiranje, odbili su da mu urade test jer nije imao nikakve simptome.

Za sada je poznato da je protiv Jovića podneta krivična prijava i njegovim slučajem će se pozabaviti sud. Ovu informaciju zvanično je potvrdilo Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odakle ističu da neće praviti razliku između građana, bez obzira na to čime se bave.

  • Tužilaštvo neće praviti razliku između građana bez obzira na posao kojim se bave – napominju u tužilaštvu za Tanjug.

Jović je napravio krivično djelo 248 Krivičnog zakona, odnosno nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije. Prema članu ovog zakona, propisana kazna je novčana, ili zavor do tri godine.Ukoliko bi se ispostavilo da su Jović i Ninković bili pozitivni, bili bi strogo procesuirani, a u tom slučaju im preti i ozbiljnija zatvorska kazna.

  • Kazna od jedne do osam godina zatvora ako osoba u samoizolaciji zarazi nekog. Kazna zatvora je veća ako zaražena osoba premine, u tom slučaju onaj ko nije poštovao samoizolaciju može da dobije od dve do 12 godina zatvora.

Ukoliko Jović i Ninković, nakon što im je izrečena kazna, ponovo prekrše karantin, prijeti im odlazak u neki od centara koji je obezbjedila Vlada Srbije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.