POKUŠAJ KRIJUMČARENJA NA TRŽIŠTE BIH: ODUZETA ROBA VRIJEDNA 458.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oprezivanje (UIO) BiH privremeno su oduzeli veću količinu tekstilnih proizvoda u carinskoj ispostavi Doboj, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 458.000 KM.

Kako je saopćeno iz UIO, neprijavljenu robu su prilikom detaljnog pregleda pošiljke prijavljenje za konačno carinjenje u Carinskoj ispostavi Doboj otkrili službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u saradnji sa carinskim službenicima regionalnog centra Tuzla.

U saopćenju se dodaje da je riječ o 25.088 komada raznih tekstilnih proizvoda, koji nisu bili navedeni u dokumentaciji potrebnoj za uvozno carinjenje robe.

  • Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe, koja se pokušala prokrijumčariti na tržište BiH, iznosi oko 458.000 KM – saopćeno je iz UIO BiH.

Shodno uputstvima Tužilaštva BiH protiv pravnog i odgovornog lica su preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE