BORAČKO UDRUŽENJE KLIS-BUK: ZAŠTO NISTE TESTIRALI PORODICU PREMINULOG DEMOBILISANOG BORCA IZ KONJICA?

Boračko udruženje "Klis-Buk" uputio je apel vlastima da se, u najkraćem roku, testiraju članovi porodice Hasiba Mustafića, bivšeg člana ovog udruženja, koji je prva žrtva korona virusa na prostoru Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako su naveli u ovom boračkom udurženju, preminuli Mustafić nije bio testiran iako je još 17. marta imao jasne simptome koji su ukazivali da je obolio od COVID-19.

  • Obratio se hitnoj službi, kontaktirao glavnog epidemiologa i dobio odgovor da postoji samo tri testa i da su korišteni po prioritetima. Imamo saznanja da je postojalo 50 testova i da su se ‘neki testirali više puta – kazali su iz Udruženja “Klis-Buk” i dodali:
  • Napominjemo da je ovaj oboljeli (Hasib Mustafić) testiran tek u Mostaru na infektivnom odjelu 22. marta i tada je već bilo kasno”.

Zbog ovog slučaja Udruženje “Klis-Buk” od nadležnih zahtjeva odgovore na pitanja: “Ko su prioriteti, zaraženi ili članovi kriznog štaba i njihove porodice” i “Šta se dešava sa medicinskim osobljem, zašto je toliko njih odjednom na bolovanju”, piše Faktor.

Dalje, Boračko udruženje “Klis-Buk” od nadležnih zahtjeva da se u što kraćem roku obavi testiranje porodice preminulog Hasiba Mustafića, da se obavi dezinfekcija porodične kuće, da se utvrde i objave

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE