IZ KONJICA STIŽU I LIJEPE VIJESTI: EVO ŠTA JE HUSEIN HODŽIĆ, NAČELNIK CIVILNE ZAŠTITE, OTKRIO ZA HAYAT.BA

Posljednjih dana iz Konjica stalno pristižu informacije o porastu novooboljelih u tom gradu.

Piše: Amir Saletović

No, kako je za Hayat.ba kazao Husein Hodžić, načelnik Štaba Civilne zaštite Konjic, u tom gradu situacija je pod kontrolom i, kako reče, uopće nema mjesta panici.

  • Zaista, nema potrebe za paniku. Stanovništvo je svjesno činjenice da se moraju svi pridržavati mjera i uputa nadležnih instutucija. Naše službe aktivno rade na rješavanju problema odnosno čine sve da se ne bi još više povećavao broj zaraženih. U Konjicu ćemo za vrlo kratko vrijeme imati jako dobro stanje – kaže Hodžić za naš portal.

Dodaje kako su izolovane sve osobe koje se odovode u kontakt sa prvoboljelim.

  • Imamo i dobre vijesti odnosno da su ponovo testirani oboljeli i njihovi nalazi su sada negativni odnosno oporavili su se. Među ljudima se stvara pogrešna slika o Konjicu. Pa, mi nismo Černobil. Ovdje je situacija pod kontrolom. Mnogo efikasnije države od naše nisu ovo spremno dočekale, pa ne može se preko noći sve riješiti. Bitno je da su sve naše službe maksimalno posvećene problemu i reagiramo na sve situacije. Redovno se šalju testovi na analizu – priča načelnik Štaba Civilne zaštite Konjic za Hayat.ba.

Zaključuje kako će motel u tom gradu koji je pretvoren izolatorij, od sutra biti u funkciji.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOSOVO NA KORAK OD ČLANSTVA U VIJEĆU EVROPE: PARLAMENTARNA SKUPŠTINA VE...

0
Parlamentarna skupština Vijeća Evrope (PSVE) danas je u Strazburu usvojila izveštaj izvjestiteljke za Kosovo Dore Bakojanis kojim se preporučuje članstvo Kosova u toj međunarodnoj organizaciji, bez ikakvog uslovljavanja.