DASKA ZA REZANJE JE PRAVO LEGLO BAKTERIJA: EVO KAKO TO MOŽETE SPRIJEČITI

7 dec | 07:14
Česta upotreba nekih kuhinjskih pomagala može da dovede do toga da ona ne budu dobro očišćena i da se na njima razviju bakterije.

Jedna od “sprava” koju najčešće koristimo je daska za rezanje. Ukoliko koristite drvenu dasku, znate kako po njoj ostaju tragovi od noža i tučka za meso.

U tim pukotinama bakterijama je lako da se nastane i razmnožavaju, a klasičnim pranjem ne možemo da odstranimo baš sve što može da nam ugrozi zdravlje.

Kako biste najbolje i najefikasnije očistili dasku treba vam sirće, soda bikarbona i limun. Pospite sodu bikarbonu po površini daske, a onda dasku istrljajte limunom koji ste presjekli na pola.

Obrišite dasku krpom koju ste umočili u sirće. Ne zaboravite da poslije ovakvog čišćenja dobro isperete dasku pod mlazom vode.



(Hayat/Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE