POZNAT IDENTITET UHAPŠENOG ZBOG UBISTVA: RANIJE JE ZAPALIO KLADIONICU

U popodnevnim satima u sarajevskom naselju Hadžići dogodilo se ubistvo.

  • Ubijena je muška osoba. Uviđajem rukovoditi dežurna tužiteljica. Lice koje je osumnjičeno za izvršenje ovog krivičnog djela je, nakon što je stavljeno pod kontrolu policijskih službenika, podvrgnuto neophodnoj trijaži s ciljem kontrole njegovog zdravstvenog stanja u odnosu na eventualne indikacije na coronavirus, te je potom upućeno na ljekarski pregled, u cilju konstatovanja njegovog općeg zdravstvenog stanja. Više informacija o ovom krivičnom djelu biće poznato nakon što uviđaj bude u potpunosti završen. – potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS kazao je da je sarajevska policija dojavu o događaju primila u 17.10 sati.

Na mjesto događaja upućeno je više patrola policijskih službenika. Jedna muška osoba je, prema prvim informacijama, ubijena, a pod kontrolom policijskih službenika je osoba koja je osumnjičena za ubistvo – kazao je Hadžiabdić.

Kako nezvanično saznajemo, sve se odigralo u mjestu Ramići, a ubistvo je počinjeno na privatnom imanju, na farmi pilića, upotrebom noža.

Osumnjičeni za ubistvo lišen je slobode i u narednih 24 sata nad njim će u prostorija MUP-a KS biti izvršena kriminalistička obrada.

Inicijali osumnjičenog su T.K.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LAVROV: RUSIJA NE ŽELI NAPASTI NATO

0
Nakon više od dvije godine intenzivnog ratovanja u Ukrajini, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov jučer je ponovo potvrdio da Moskva polaže prava da vlada nad susjednom zemljom.