DIREKTOR BOLNICE U SLOVENIJI NE ZNA ŠTA PRIČA: VIDJET ĆEMO KAKO ĆEŠ CVILITI KADA SE ZARAZIŠ KORONOM, NEĆEŠ NA RESPIRATOR!

Direktor bolnice u Slovenj Gradcu Janez Lavre izazvao je buru javnosti nakon što je na društvenim mrežama novinaru koji mu se ne sviđa otvoreno poručio da ga, u slučaju potrebe, možda neće pustiti na respirator.

Nakon toga sličnu prijetnju poslao je i članu predsjedništva Socijaldemokratske stranke (SD) Urošu Jauševcu.

  • Možda, ako ti zatreba, nećeš na respirator! – napisao je.

Slovenski 24ur javlja kako je nakon toga njegov profil na Twitteru izbrisan.

No, oni su ipak zabilježili nekoliko slučajeva krajnje neprimjerene komunikacije Lavrea posljednjih dana.

Tako se javio u komentaru pod objavu Slovenske novinske agencije (STA) koja je objavila članak o podršci sedam novinarskih organizacija novinaru Blažu Zgagi.

  • Ma, neka gamad ide gdje god hoće.

Kasnije je dodao: “Možda ćeš uskoro biti pozitivan, pa da vidimo kako ćeš cviliti!”.

Pod objavu Mateja Klariča, koji je govorio o kaznama za one koji krše mjere, Lavre je zapisao:

  • Prije nego ustane, Klarič će biti pozitivan. Pa da vidimo ko će cviliti! Kao obično SD-ovo dno – komentirao je Lavre.

Verbalno nasilje nastavio je komentirajući tvit Romana Vodeba o smanjenju plaća dužnosnika rekavši kako će se i “pretplata za Radioteleviziju Slovenije ukinuti, pa da vidimo gamad”.

Lavre se kasnije izvinjavao o priznao da je njegova komunikacija bila krajnje neprimjerena i uvredljiva.

Predsjednik Upravnog vijeća slovenjgradske bolnice Simon Jevšinek za 24ur to je potvrdio.

  • Lavreove izjave bile su krajnje neprimjerene i etički sporne. Odmah sam ga nazvao, a onda o svemu obavijestio i ostale u Upravnom vijeću kao i zaposlenike – rekao je Jevšinek te za takvo ponašanje okrivio teško psihičko opterećenje pod kojim je već neko vrijeme uslijed krize u kojoj se cijela zemlja nalazi.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SNIJEG ZA SADA NIJE NAPRAVIO ŠTETU, ALI BI VOĆU I POVRĆU...

0
Drastično niže temperature, ali i snijeg, koji je prije dva dana pogodio BiH, na sreću, nisu napravili štetu u voćnjacima.