TRENDOVI OPASNI PO ZDRAVLJE: PROBALA JE DA STAVI VJEŠTAČKE PJEGICE I ZAVRŠILO SE LOŠE

Crtanje lažnih pjegica postalo je pravi trend u šminkanju, pa se na internetu i u modnim časopisima pojavilo dosta vodiča za kreiranje “pegavog” izgleda. Radi se uz pomoć olovke za iscrtavanje obrva, krejona, gel ajlajnera ili šljokica. Međutim dokaz da ovakvi trendovi ne ispadnu uvijek onako kako bi trebalo je ova djevojka.

Djevojka koja stoji iza youtube kanala Naomi Jon, odlučila je isproba ovaj trend, ali koristeći kanu. Kako je navela u videu, inspiraciju je pronašla kod druge koleginice, a i inače je poznata po ekstremnim temama svojih videa kao što je pirsingovanje jezika ili brijanje obrva.

Ono što je zanimljivo je da ovo nije isprobala jednom već više puta, čak forsirajući svoje prijatelje da urade isto pred kamerom.

  •  Ne znam čak ni da li sam alergična na kanu. Nisam je nikad imala na koži, a ovo i dalje peče – rekla je djevojka u jednom momentu i nastavila da crta lažne pjegice, prenosi Blic.

Nakon što je završila pokušala je da skine, ali nije išlo, a onda probala da stavi puder u nadi da će ih pokriti i učiniti da izgledaju prirodno. Međutim nije išlo, te je morala da gugla “kako skinuti kanu?” što nije uspjela do kraja videa.

Osim što mogu da izgledaju drugačije nego što ste planirali, ovakvi trendovi u šminkanju opasni su i po zdravlje.

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SNIJEG ZA SADA NIJE NAPRAVIO ŠTETU, ALI BI VOĆU I POVRĆU...

0
Drastično niže temperature, ali i snijeg, koji je prije dva dana pogodio BiH, na sreću, nisu napravili štetu u voćnjacima.