U ITALIJI ZBOG KORONAVIRUSA BITKU ZA ŽIVOT IZGUBILE 604 OSOBE

Širom svijeta zabilježeno je više od 1,3 miliona slučajeva zaraze koronavirusom, a dosad je umrlo 78.953 ljudi, 297.377 uspješno je oporavljeno.

Najviše slučajeva koronavirusa u svijetu trenutno po redoslijedu je u: SAD-u, Španiji, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj. Crni poredak je neizbježan, zemlje koje prednjače u svijetu po broju umrlih osoba od koronavirusa su: Italija, Španija, SAD, Francuska, Velika Britanija.

Danas je u toku 24 sata u Italiji zabilježeno  3.039  novih slučajeva koronavirusa, dok je 604 koji su izgubili bitku za život.

Sa ovim podacima Italija ukupno ima 135.586 slučajeva zaraze, 17.127 umrlih osoba, 24.392 osoba koje su uspjele oporaviti se od virusa.

Aktivnih slučajeva je 94. 067.

Kako je bilo jučer?

Italija je jučer zabilježila 636 umrlih  u roku od 24 sata.

Ovo predstavlja značajan pad od 27. marta, kad se broj mrtvih u jednom danu popeo na 969.

Italija je zemlja s najvećim brojem umrlih na svijetu, prema službenim podacima.

Teško stanje i u drugim državama, na respiratorima i političari

Britanski premijer Boris Johnson je jučer navečer zbog pogoršanja simptoma covida-19 premješten na odjel intenzivne njege u londonskoj bolnici. Dobio je terapiju kisikom, ali nije priključen na respirator, objavili su britanski mediji.

Johnsonu se tokom večeri stanje pogoršalo i premješten je na odjel intenzivne njege bolnice St Thomas “u slučaju da mu zatreba respirator”, saopćila je vlada.

Španija je danas objavila da su u toj zemlji u protekla 24 sata zbog koronavirusa umrle 556 osobe.

Bio je to porast broja umrlih, prvi put nakon četiri dana, čime se došlo do 13.897 umrlih u toj zemlji, objavilo je ministarstvo zdravlja.

Inače, Španija je druga najteže pogođena zemlja zbog koronavirusa u svijetu, nakon Italije. Zaraženo je ukupno 140.511 osoba.

Dužnosnici ministarstva zdravstva rekli su da se smrtni slučajevi koji se dogode tokom vikenda često registriraju nekoliko dana kasnije, što može objasniti porast.

Kina je prvi put od januara zabilježila dan bez umrlih od koronavirusa.

Francuska je jučer zabilježila najgori dan od početka epidemije. Umrlo je 833 ljudi u posljednja 24 sata, ukupno 8.911.

Broj smrtnih slučajeva od zaraze koronavirusom u SAD-u, tokom ponedjeljka je premašio brojku od 10.000.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE