OTIŠLA JE NAŠA DJEVOJČICA, NAŠE SREBRO, BOLJE DA SAM JA UMRO

Dvogodišnja djevojčica(2) poginula je u subotu pod traktorom kojim je upravljao njezin otac.

Mještani i obitelj kažu da se radilo o djeliću sekunde u kojem im je curica nestala iz vida.

  • Čudim se kako mi srce nije puklo jučer kada je mali anđeo preminuo. Bolje da sam ja umro, nego što se to dogodilo mojoj najmlađoj unučici, koja je kroz dva mjeseca trebala napuniti dvije godine – rekao nam je uplakani djed (68) iz naselja Povelić na širem križevačkom području.

Cijelo mjesto je ostalo šokirano tragedijom u subotu oko 18,30 sati. Smrtno je stradalo dvogodišnje dijete. Muškarac (41) traktorom je u dvorištu pregazio dijete koje je na mjestu preminulo.

– Najmlađe dijete u obitelji od devetero djece otišlo je na nebo – rekli su nam mještani.

Dijete je podletjelo pod traktor s prikolicom kojim je upravljao 41-godišnji otac.

Roditelji, braća i sestre te djed i baka, sjedili su na stepenicama u nedjelju i oplakivali najmlađeg člana porodice. Traktor i prikolica stoje u dvorištu kao nijemi svjedok tragedije.

Otac je, kako saznajemo, traktorom na kojem je s prednje strane prikvačen utovarivač krenuo kad je dijete dotrčalo ispod utovarivača tako da ga nije vidio. U to je vrijeme majka bila u staji gdje je muzla krave.

Djed je za 24sata.hr rekao kako je malena bila živo srebro, i da je njemu i njegovoj ženi nekako najviše prirasla srcu, jer se od bake gotovo nije odvajala. Ostala djeca su u trenutku tragedije bila zaokupljena obvezama, jer pomažu roditeljima, a oni mlađi igrom u dvorištu, tako da im je najmlađa sestra u jednom trenutku nestala s „radara“. Taman dovoljno da stigne pred traktor i strada.

Inače, radi se o obitelji koja je ponos cijelog kraja, jer su sami bez ičije pomoći podigli staju, te u njoj držali 35 krava i bavili se mljekarstvom. Radili su „od jutra do sutra“ i uz ljubav prema poslu i obitelji, bili su nadahnuti vjerom, a djeca su i ministrirala u crkvi.

Križevačka policija je dovršila kriminalističko istraživanje, kojim je osumnjičila muškarca za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Uviđaj je obavio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva Bjelovar uz stručnu pomoć križevačke policije, stoji u saopćenju PU koprivničko–križevačke.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.