IZDAVAO ČEKOVE BEZ POKRIĆA: OŠTETIO FIRMU IZ POSUŠJA ZA 140.000 MARAKA

Protiv Dejana G. banjalučka policija podnijela je izvještaj zbog sumnje da je prevario preduzeće iz Posušja i oštetio ih iza oko 138.850 maraka.

On je osumnjičen da je počinio krivična djela prevara i izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića.

  •  Naime, D.G. se sumnjiče da je, obavljajući poslove odgovornog lica u preduzeću iz Banjaluke, izdao mjenice bez pokrića, a za koje je svjesno znao da nemaju pokriće iz razloga što su blokirani računi navedene firme od 2016. godine, a zatim sklopio četiri ugovora o najmu oko korištenja radnih mašina sa firmom iz Posušja – rekla je portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić, prenosi Srpskainfo.

Ona je dodala da D. G. nakon raskida ugovora i izbjegavanja povrata robe koja nije njegovo vlasništvo, mašine nije isplatio u dogovorenom zakonskom roku, iste je prodao trećim licima, čime je za firmu iz Banja Luke pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 138.850 maraka, i za navedeni iznos oštetio preduzeće iz Posušja.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE