NA OVAJ NAČIN DEMOBILISANI BORCI I RVI ZDK MOGU PODNIJETI ZAHTJEV ZA NOVČANU NAKNADU

U skladu sa usvojenom Uredbom o novčanoj egzistencijalnoj naknadi za demobilisane borce, koja je 14. aprila stupila na snagu, demobilisani borci i ratni vojni invalidi 60% i nižeg procenta da mogu počev od danas mogu podnositi zahtjeve za novčanu egzistencijalnu naknadu (na propisanom obrascu Zahtjeva od Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona).

Imajući u vidu trenutnu situaciju usljed pandemije COVID-19, podnosioci zahtjeva će obrasce preuzeti u sjedištima boračkih organizacija / Udruženja Ratnih vojnih invalida „Zavidovići ‘92.“ i  UG Savez JOB „Unija veterana“ ‘92.-‘95. u zgradi boračkih udruženja (kod Centralnog spomenika OOR-a ‘92.-‘95.) u zavisnosti kojoj boračkoj populaciji pripadaju, a gdje će im biti data i dodatna uputstva i pomoć kod popunjavanja i prikupljanja dokumentacije i ovjere preostale dokumentacije u Šalter sali Općine Zavidovići.

S tim u vezi, a imajući u vidu uslove iz Uredbe, zahtjeve mogu podnositi nezaposleni demobilisani borci i RVI (60% i nižeg procenta) koji ispunjavaju uslove navdene u Obavještenju o načinu podnošenja zahtjeva za kantonalnu novčanu egzistencijalnu naknadu.

OBAVJEŠTENJE O NAČINU PODNOŠENJA ZAHTJEVA ZA KANTONALNU NOVČANU EGZISTENCIJALNU NAKNADU

ZAHTJEV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA NOVČANU EGZISTENCIJALNU NAKNADU

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE