NA FLORIDI PRODAJU MASKE ZA LICE OD PITONA I KRODILA

Vlasnik trgovine na Floridi počeo je da prodaje maske za lice napravljene od kože burmanskih pitona koji su nekontrolisano počeli da se razmnožavaju u Nacionalnom parku Everglejds, koji je inače pod zaštitom UNESCO-a, čime je započeo i poseban "modni izazov" za spriječavanje širenja virusa korona.

Brajan Vud, vlasnik “All American Gator” proizvoda izrađuje razlicite maske od kože ne samo pitona, već i krokodila i aligatora, prenosi Majami Herald.

  • Ljudi će još neko vrijeme morati da pokrivaju dio lica, maske su tu jer situacija može da traje i duže nego što smo zamislili, rekao je Vud i dodao da je želio da ugodi svima koji prate modu.

Sama koža od pitona ne pruža zastitu od COVID-19 poput maski M95, koji blokira male i velike čestice u vazduhu i zato Vud radi na dizajniranju maske koja će imati filtere.

Zvaničnici Floride su prije nekoliko dana u Majamiju naredili stanovništvu da nose maske ili da prekriju tkaninom nos i usta kada borave u trgovinama, apotekama i prodavnicama.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BILI SMO NA LICU MJESTA: POGLEDAJTE SNIMKE PRIVOĐENJA OSUMNJIČENIH U AKCIJI...

0
Pripadnici policije MUP-a KS u sklopu akcije "Start 2" vrše pretrese privatnih i poslovnih objekata u vlasništvu Elmedina Karišika, Seida Hadžibajrića i Lejle Begović, sestre bivšeg načelnika Ibrahima Hadžibajrića.