ODLIČNE VIJESTI: NEMA NOVOOBOLJELIH OD KORONAVIRUSA U HERCEGOVAČKO-NERETVANSKOM KANTONU

U protekla 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na covid-19 testirana su 192 uzorka od čega, u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, nije bilo pozitivnih.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori, u protekla 24 sata, izdali su šest rješenja. Ukupno je do sada izdano 2.958 rješenja, priopćio je u petak Štab civilne zaštite HNK-a.

Prema izvještaju iz MUP-a HNK u protekla 24 sata, zabilježen je jedan prekršitelj samoizolacije i izolacije.

U mostarskoj “covid-bolnici” trenutno se liječi 15 bolesnika. Od toga tri bolesnika su na respiratoru i izrazito teškog kliničkog stanja, a dva bolesnika su na potpornoj terapiji kisikom. Ostali bolesnici su stabilno i bez pogoršanja.

 Dva bolesnika otpuštena su na kućno liječenje, navodi se u priopćenju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VELIK RUSKI NAPAD NA UKRAJINU, POLJSKA DIGLA BORBENE AVIONE!

0
Ruske snage rano jutros gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske, blizu ukrajinskog grada Dnjepra, pri čemu je najmanje jedna osoba povrijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.