ŠEST SPASONOSNIH KUHINJSKIH TRIKOVA: OLAKŠAĆE ŽIVOT SVIM DOMAĆICAMA

19 maj | 13:03

Šefovi kuhinja otkrili su trikove koji spašavaju vaše greške i neopreznost u kuhinji.

Sve domaćice znaju koliko može je nezgodno kada izgori ručak ili prepržimo začine koji nakon toga gube svoju svrhu. Uz pomoć ovih savjeta možete spriječiti takve neprijatnosti.

Nikada nemojte pretrpavati tiganj kada nešto stavljate u njega. Bolje je da nabavite veći tiganj kako bi se krompirići ili povrće lijepo ispržili i dobili zlatkastu boju i hrskavost.



Ako pravite zapršku kuhajte dok ne počne da miriše na orašaste plodove. Imajte na umu da crni biber “izgori” na temperaturi višoj od 160 Celzijusa. Stoga, dodajte ga na kraju pečenja.

Naučite neke osnovne kombinacije ukusa. Dobar način je istražiti malo historiju trgovine začinima i kako se koji pojavljivao u kuhinji.



Ako vam treba limunov ili pomorandžin sok za kuhanje, stavite voće na 30 sekundi u mikortalasnu da izvučete više soka. Ukoliko vam se desi da presolilte supu, spas pronađite u oguljenom krompiru koji ćete staviti u supu na 15 minuta, prenosi Kurir.

Ovo povrće će povući so na sebe.

Dok kuhate pirinač nemojte stalno da dižete poklopac i provjeravate u kojem je stanju jer ćete dobiti kašastu smjesu, a ne pirinač.



(Hayat / Foto: Pixabay)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE