FRANCUSKA: POTVRĐENO 80 NOVIH SMRTNIH SLUČAJEVA OD COVID-19, NAJMANJE U JEDNOM DANU OD 18. MARTA

U posljednja 24 sata u Francuskoj od posljedica zaraze koronavirusom preminulo je 80 ljudi, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 26.310, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva zdravstva Francuske u subotu su naveli da je broj smrtnih slučajeva u posljednja 24 sata znatno manji nego prethodnog dana, kada je iznosio 243 i ujedno najmanji još od 18. marta.

Dodaju da su u posljednja 24 sata otkrivena 433 nova slučaja oboljenja COVID-19, čime je ukupan broj prešao 176.000. Od COVID-19 u bolnicama se liječi 22.614 pacijenata od kojih je 2.812 na intenzivnoj njezi, dok se broj oporavljenih povećao se za 256 i dostigao je 56.038.

Iz ministarstva ističu da je od ukupnih 26.310 smrtnih slučajeva od COVID-19, njih 16.573 registrovano je u bolnicama, a 9.737 u staračkim domovima.

U Francuskoj će u ponedjeljak početi ublažavati restriktivne mjere uvedene prije skoro dva mjeseca u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 276.800 ljudi, a potvrđeno je više od četiri miliona slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins“. Do sada se oporavilo više od 1.4 miliona ljudi.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OČAJNIČKI POTEZ: PORODICA SCHUMAHERA PRODAJE SATOVE RADI NASTAVKA NJEGOVOG LIJEČENJA

0
Porodica legendarnog Michaela Schumahera odlučila je da na aukciji proda satove čuvenog vozača Formule 1, kako bi mogla da nastavi njegovo liječenje.

PANTHEON KONFERENCIJA 2024