RECEPT ZA NAJMEKŠU POGAČU NA SVIJETU: OSTAJE SVJEŽA I NEKOLIKO DANA

13 jun | 19:42

Ovo je pravi recept za savršeno mekano i izdašno tijesto, koje ćete obožavati.

Potrebno je: 20 gr kvasca; oko 400 gr brašna; 200 ml mlakog mlijeka; 1 kašičica šećera; malo soli; 2 kašike ulja; 1 jaja + 1 žumance; 2 kašike ulja; ulje za premazivanje; malo pavlake; susam za posipanje.

Priprema: Rastopiti kvasac u malo mlake vode dodati šećer i ostaviti 5 minuta da se rastopi i zapjeni. U vanglicu razbite jaje pa ga malo umutite žicom, dodati mlijeko, kvasac, ulje brašno so, pa zamijesiti mekše glatko tijesto.



Ostaviti pokriveno 15 min pa ga razviti 1 cm debljine i modlom za krofne vaditi krofne. Premazati ih odozgo uljem, piše Bakina kuhinja.

Spojiti tri i uviti. Presjeći na pola makazama ili nožem U podmazan pleh ređati ružice, s tim da dio gdje ste presjekli ide na dno pleha.

Pokriti i pustiti da se pogača "odmioriti" pa premazati žumancetom sa kašikom pavlake. Posuti crnim susam. Peći na 200 stepeni C oko 30 min.



(Hayat / Foto: Bakina kuhinja)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE