DAŠAK ORJENTA U VAŠOJ KUHINJI: PATLIDŽAN NA SKROZ DRUGAČIJI NAČIN

20 jun | 10:53

Punjeni plavi patlidžan priprema se na bezbroj različitih načina. Pred vama je recept u kojem punjenje uključuje meso, ali ga, bez problema, možete izbaciti ili umjesto njega dodati bijeli sir.

Sastojci:

-4 manja plava patlidžana 

- 300 g junećeg mljevenog mesa 

- 4 manja paradajza 

- 1 glavica crnog luka 

- 4 čehna bijelog luka 

- 200g trapista 

- biber, so

Priprema:

Plavi patlidžan isjeći uzduž na pola i ispeći u rerni (oko 20 minuta). Izdubiti sredinu. Isjeckati crni luk i propržiti ga na ulju. Dodati mljeveno meso i sredinu patlidžana isjeckanu na kockice. Dodati začine po ukusu, promiješati i propržiti. Ovom masom napuniti patlidžane, a odozgo staviti na kriške isječen paradajiz. Na kraju, preko patlidžana staviti sir isječen na kriške. Peći u rerni oko 15 minuta.



(Hayat / Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE