BRANKO I DANIJEL OSUĐENI NA 56 GODINA ZATVORA ZA BRUTALNO UBISTVO STARICE U BELGIJI

Branko S. (26) i Danijel F. (31) osuđeni su pred sudom u Belgiji za brutalno ubistvo Leopoldine de Deker (76) u Antverpenu, koje se dogodilo u maju 2013, na po 28 godina zatvora, iako im je prijetila doživotna robija.

Belgijski mediji prenose da su optuženi negirali krivicu tokom suđenja, koje je okončano prije nekoliko dana.

  • Oni se terete da su po nalogu trojice Belgijanaca kobnog dana prije sedam godina otišli u kuću žrtve kako bi je opljačkali. Belgijanci su angažovali rođake Branka S. i Danijela F. da iz staričine kuće uzmu sef s novcem, jer su zapali u finansijske probleme, pošto su pozajmljivali pare za biznis s kafićima. Naime, trojica Belgijanaca su na kamatu uzela novac da otvore dva kafea, ali nisu mogli da izmire dugove – otkriveno je na suđenju.

Kako je dalje navedeno, trojica nalogodavaca pljačke nisu željeli da Leopoldina de Deker bude ubijena.

  • Belgijanci su čuli priče da Leopoldina u sefu, teškom 80 kilograma, ima više desetina hiljada evra i njima je cilj bio da se dokopaju para. Međutim, Branko S. i Danijel F. su po obijanju kuće zatekli ženu unutra, pa su joj zalijepili usta selotejp trakom. Nažalost, prelijepili su joj i nos, tako da nije mogla da diše i ugušila se – stoji u optužnici, u kojoj se navodi i da Srbi u kući nisu našli gomilu para, kao što su očekivali.
  • Pobjegli su i skrivali se godinu dana. U međuvremenu su prijetili i pritiskali Belgijance koji su ih angažovali za pljačku tražeći im novac. Poslije godinu dana torture, jedan od njih odlučio je da policiji prijavi Branka S. i Danijela F. Tako se klupko zločina odmotalo – pišu mediji i dodaju da je Branko S. od jednog nalogodavca iznudio 25.000 evra.

Od trojice optuženih Belgijanaca, jedan je oslobođen jer nije bilo dokaza da je bio umiješan, dok su druga dvojica dobili minimalne kazne.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MISTERIJA NESTANKA DANKE ILIĆ (2): ŠTA TO SKRIVAJU NJIVE NA PORODIČNOM...

0
Cijela Srbija i region sa strijepnjom već 4. dan iščekuju da li će policija i ovog jutra nastaviti sa kopanjem i radovima u okolini mjesta nestanka Danke Ilić u potrazi za dokazima i rješenjem misterije.