AKO VAM JE OSTALA KOJA OD JUČER: NAPRAVITE PEČENE BRESKVE, PREUKUSNE SU

3 jul | 13:54

Ukusni recept u kojem možete koristiti svako košpičasto voće.

SASTOJCI:

4 breskve 

125 ml bijelog vina 

4 kašike meda 

1 kašičica eksrakta vanilije 

4 kugle sladoleda 

PRIPREMA: 

1. U šerpu nasuti vodu i pustiti da provrije. 

2. Breskve očistiti i izvaditi košpice pa ih staviti da se kuhaju u vodi. 

3. Izvaditi, zatim, breskve i po želji oguliti. 

4. Stavite u tepsiju i prelijte smjesom meda, vina i vanilije. 

5. Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 30 minuta. 

6. Ostavite da se malo ohlade pa poslužiti sa kuglom sladoleda. 

Prijatno!



(Hayat / Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE