KAKO SU RAMAZAN PROVELE PROF. IZETBEGOVIĆ, MINISTRICA TURKOVIĆ I JASMINKA PINDŽO, VLASNICA GRAĐEVINSKE FIRME

Vrijeme je brzog života, vrijeme kada je mnogo načina ali malo prilika da istinski budemo jedni sa drugima, da njegujemo međusobne odnose pa i one rodbinske, prijateljske. To nam je pokazao i ovaj period iza nas, ali u kojem smo ipak uspjeli da održimo kontakt sa našim najdražima. One nose veliku odgovornost, imaju mnogo posla […]

Vrijeme je brzog života, vrijeme kada je mnogo načina ali malo prilika da istinski budemo jedni sa drugima, da njegujemo međusobne odnose pa i one rodbinske, prijateljske. To nam je pokazao i ovaj period iza nas, ali u kojem smo ipak uspjeli da održimo kontakt sa našim najdražima.

One nose veliku odgovornost, imaju mnogo posla ali ističu da uspijevaju pronaći vrijeme za ljude koje vole i koji su im važni. Nama je čast i zadovoljstvo što upravo i u nama vide takve ljude, pa su izdvojili vrijeme da dođu u naš studio.

  • Ovaj ramazan mi je protekao protekao radno, kao i svaki drugi. Bio je težak zbog pandemije koronavirusa koji je zaustavio cijeli svijet. Ali, meni ramazan bolje prolazi kada puno radim. To je za mene bio najbolji način da ispostim – kazala je na početku prof.dr. Sebija Izetbegović.

Tokom ramazana i zbog novonastale situacije uzrokovane kronavirusom, puno je radila i ministrica Turković.

  • Radila sam više nego ikada, od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati. To je skratilo i olakšalo ramazan. Čovjek jednostavno nije imao vremena da razmišlja da posti i da nema vremena za sve ono što bi želio. Jedini nedostatak koji sam osjetila ovaj ramazan je u smanjenom ibadetu, ali nadoknadit će se i to – dodala je Turković.

S obzirom na to da je građevisnki sektor radio i u vanrednim situacijama, ni za gospođu Pindžo, njene uposlenike, saradnike… nije bilo odmora.

U Bajramskom program Hayat TV-a naša Elma Odobašić ugostila generalnu direktoricu Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu profesoricu, doktoricu Sebija Izetbegović, ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biseru Turković, te Jasminku Pindžo, osnivača i direktor građevinske firme “Eko The” Sarajevo.
  • Iskreno nisam imala slobodnog dana, stalno sam radila. Došao je ramazan u vrijeme pandemije pa je bilo puno drugačije. Nismo imali zajedničkih druženja, iftara… Ali imam osjećaj da mi je brzo prošao ovaj ramazan – dodala je naša gošća.

(Amir Saletović)

Pogledajte video OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OGLASIO SE MEMORIJALNI CENTAR SREBRENICA NAKON OBJAVE AMBASADE IRANA U BIH

0
-Ambasada Islamske Republike Iran u Sarajevu odgovorila je na upit Memorijalnog centra Srebrenica. Zahvaljujemo na pojašnjenju i osudi genocida - poruka je iz Memorijalnog centra Srebrenica.