NJENO ZRNO JE TAJNA ZDRAVLJA: TEŠKO JE I POVJEROVATI DA OVA VOĆKA LIJEČI I UBLAŽAVA SIMPTOME PREKO 100 BOLESTI!

Istraživanja sprovedena širom svijeta potvrdila da koštice grejpfruta imaju magične moći kada je ljudsko zdravje u pitanju.

Utvrđeno je da se čak i veoma mala doza ekstrakta ulja koštice ovog voća pokazala efikasnom u borbi i prevenciji protiv više stotina raznih štetnih bakterija, virusa, gljivica i parazita.

Grejpfrut je djelotvoran i kao preventivno sredstvo u zaštiti od infekcija. Ekstrakt semena grejpfruta sadrži bioflavonoid, glukozid i C vitamin.

Ulje se spravlja iz sjemena i određenih sastojaka mesnatog dijela ovog voća. Aktivne materije sjemena izazivača bolesti bukvalno “izgladnjuju”, a da pri tome ne nanose nikakvu štetu ljudskom organizmu.

Na taj način ulje koštice grejpfruta uništava viruse, bakterije, gljivice i parazite na potpuno prirodan način i bez upotrebe lijekova.

Ilustracija

Ulje grejpfruta pokazalo se kao veoma djelotvorno i u slučaju raznih želudačnih i crijevnih tegoba, gljivičnih oboljenja kože i sluzokože, kod prehlada, infekcija grla, uha, nosa, noktiju, upale zuba i desni i vaginalnih infekcija.

Ulje se može koristiti i spolja i iznutra, a može služiti i kao dezinficijent stvari iz naše okoline, zbog svojih jakih antivirusnih i antibakterijskih svojstava.

Takođe, veoma je djelotvorno kod razgradnje viška masnoća i problema sa celulitom, a blagotvorno utiče i na kožu sklonu infekcijam, aknama, ekcemima i upalama.

Veoma pozitivno utiče na raspoloženje, smanjuje stres i ublažava simptome depresije.

Pixabay

Primjenjuje se i kao aromaterapija, dodavanjem ulja u vodu za kupanje, za inhalaciju i za ispiranje grla. Može da se primjenjuje i za dezinfekciju u domaćinstvu, za dezinfekciju mesa, voća i ostalih namirnica i kao konzervans kod pripremanja zimnice.

Jednom riječju, ulje koštice grejpfruta djeluje protiv gotovo svih štetnih agenasa koji svakodnevno napadaju naše tijelo – bakterija, virusa i gljivica, vrlo je efikasno protiv kandidijaze, virusnih bradavica (verucca), herpesa, prehlada, kod bolesti usne duplje i zuba, manjih čireva, afti, gljivičnih infekcija, zadaha iz usta, karijesa, zubnog kamenca, gingivitisa, apcesa kože i korijena dlake, posjekotine, peruti, efikasno rješava želudačno – crijevne probleme: proliv, gljivične infekcije organa za varenje, povećava apetit, reguliše varenje, uspostavlja ravnotežu crijevne flore.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.