OSTAVLJATE HLJEB NA KUHINJSKOM STOLU: KADA OVO PROČITATE VIDJET ĆETE DA JE TO LOŠA IDEJA

4 aug | 20:29

Mnogi hljeb drže na kuhinjskim plohama ili ga jednostavno odlože u kupljenoj vrećici i ostave ga tako. Ovo nikako nije dobro, a stručnjaci savjetuje da je bolja opcija staviti ga u zamrzivač. 

Najvažniji razlog zašto je loše hljeb ostaviti na kuhinjskom ormariću je plijesan. Iako se plijesan može napraviti i u nekvalitetnim plastičnim kutijama, isto se događa i u škarniclu. Plijesan najviše voli sobnu temperaturu, a ako se jede hljeb s plijesni može doći do alergijske reakcije.  



Ipak, postoji jednostavno rješenje. Kupovina kvalitetne kutije za hljeb koja će stajati, recimo, na hladnjaku ili se hljeb može narezati i staviti u zamrzivač. 

Ovako će kad se izvadi i odledi uvijek biti mekan, kao da je tek kupljen.  



(Hayat / Foto: Ilustracija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE