ISPECITE PILETINU U LUBENICI: UKUS ĆE DA VAS ODUŠEVI, TAKVO NEŠTO JOŠ NISTE PROBALI

4 aug | 21:32

Odrežite dno lubenice kako bi stajala stabilno, a zatim je prepolovite kako je prikazano u videu ispod, otprilike nešto iznad polovine. Potom kašikom izvadite meso. Očistite pile pa ga začinite solju i biberom pa unutar piletina stavite cijeli limun koji ste prethodno izboli viljuškom i prerezali na pola.

Unutar pileta stavite kašiku sojinog sosa pa sojinim sosom napunite polovinu šolje te premažite pile izvana. Čajnom kašikom mješavine začine pospite pile, stavite ga u lubenicu i poklopite odrezanim dijelom lubenice. Štapićima za ražnjiće učvrstite poklopac lubenice pa je stavite na tepsiju za pečenje.

Sve stavite u rernu zagrijanu na 200°C i pecite dva sata. Nakon dva sata, temperaturu smanjite na 150°C i pecite još tri sata. Kada je gotovo, iz lubenice izvadite piletinu.



(Hayat / Foto: Screenshot)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE