SUTRA SJEDNICA TAKMIČARSKE KOMISIJE NS BIH: DA LI ĆE SE ZNATI ŠTA ĆE BITI S PREMIJER LIGOM?

Odluka o načinu na koji će biti završeno takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine još uvijek nije donesena, a mogla biti biti poznata sutra nakon što je zakazana sjednica Takmičarske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pripremit će odluku o ishodu prvenstva u ovoj sezoni Premijer lige BiH. Nakon toga odluku će poslati Izvršnom odboru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a ovo tijelo donijet će konačnu odluku.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a još jednom su u petak ponovili kako se do 1. jula neće razmatrati odluka o neodigravanju nogometnih utakmica na teritoriji ovog entiteta. Članovi Takmičarske komisije dokumentaciju će pogledati sutra, a u saradnji s pravnicima NS BiH napravit će prijedlog o završetku sezone i poslati ga prema Izvršnom odboru krovne kuće bh. nogometa.

  • Moramo vidjeti materijale koji su poslani. Dobit ćemo ih na licu mjesta. Pozvali smo u pomoć i ostale pravnike. Bit će to prošireni sastanak. Što se tiče takmičarskog dijela, uslova za takmičenja nema, čim nismo dobili odobrenje entitetske vlasti. Mi prema UEFA-i moramo poslati što traže od nas. Moramo prijaviti učesnike evropskih takmičenja, a ostale stvari možemo rješavati. Propozcije se ne mogu mijenjati, a jedini je Izvršni odbor taj koji može napraviti neki presedan. Ima jedna površna informacija u javnosti. Licenciranje nije vezano za rezultat. Borac nije dobio licencu u sezoni 2017/2018. i ispao je iz lige – rekao je predsjednik Takmičarske komisije NS BiH – Milorad Lale, piše Klix.

Sjednica Takmičarske komisije bit će održana sutra u 13:00 sati. Termin i datum održavanja sjednice Izvršnog odbora NS BiH još uvijek nije poznat.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NAJAVLJENO ZATVARANJE DIONICE NA AUTOPUTU A-1

0
U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom kolovozu, ali i dalje skrećemo pažnju na moguće odrone.