MIKE TYSON ŽIVOTNOM PRIČOM POTRESAO SVIJET: ZLOSTAVLJAO ME JE I TUKAO, BIO SAM DJEČAK

Legendarni bokser Mike Tayson kaže da stravično silovanje kojim je bio izložen kao dječak nije uticalo na njegov život.

  • Bio sam dječak. On je bio stariji čovjek. Tukao me i seksualno zlostavljao. Nikad ga nakon toga nisam vidio – otkrio je Tyson.
  • Naučio sam da to ne znači da si manje muškarac jer se dogodilo – rekao je Mike, koji ne voli da priča o tome.
  • Nikada nikome to nisam rekao. Nije mi nelagodno nego to je samo nešto što se dogodilo. Nije imalo veliki uticaj na moj život. Prebrodio sam to tokom borilačkih dana – dodao je Mike.

Otac ga je napustio dok je išao u osnovnu školu ostavivši njegovu majku s troje djece.

Život mu se promjenio iz temelja kada je imao 16 godina ostao i bez majke, a ubrzo nakon toga i bez sestre.

  • Nikad nisam vidio majku sretnu zbog mene, zbog stvari koje radim. Znala me jedino kao divlje dijete koje trči po ulicama i dolazi kući s novom odjećom za koju je znala da je nisam kupio. Nikada nisam imao priliku da pričam s njom i da je upoznam. To je je slomilo lično i emotivo – iskren je bio Tyson, koji je sa 13 godina već bio uhapšen čak 38 puta zbog sitnog kriminala.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LAKIĆ O MOGUĆEM POVEĆANJU CIJENA STRUJE: NEMAMO UGLJA, NEMAMO PROIZVODNJE

0
Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, kazao je nema dovoljno uglja u rudnicima da bi se proizvodile potrebne količine električne energije u Federaciji Bosne i Hercegovine.