OVAJ TEST KOJI OTKRIVA KOLIKO JE STAR VAŠ MOZAK

Naime, godine života ne podrazumijva automatski da je i vaš mozak podjednake starosti. Može se desiti da se ta razlika nakada mjeri i u decenijama, a razlozi za to su brojni i različiti.

Međutim, jačinu i starost vašeg mozga možete utvrditi uz pomoć specijalno dizajniranog testa. Čovek po imenu John Ridley Stroop kreirao je test koji sa velikom preciznošću utvrđuje kapacitete i jačinu vaših moždanih ćelija i snagu koncentracije i memorije, piše Prva.rs.

Takozvani Stroop test funkcioniše tako što vam zadaje zadatke koji zahtijevaju koncentraciju i pozornost, a koje rješavate u nekoliko nivoa, od lakših ka težim. Svaki naredni nivo biva sve teži i vremenski dinamičniji, a na kraju testa imaćete jasnu sliku koliko je vaš mozak “u treningu”.

Test je zanimljiv i veoma se brzo radi, a otkriće vam dosta o vašem senzornom opažanju, koncentraciji i brzini regovanja, kao faktorima snage i vitalnosti moždanih ćelija.

Video pogledajte i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.