GINEKOLOZI UPOZORILI ŽENE: NE KORISTITE ELEKTRIČNU ČETKICU ZA ZUBE KAO SEKS IGRAČKU

Britanski ginekolozi upozorili su žene da ne koriste električnu četkicu za zube kao seks igračku jer se mogu njom povrijediti.

Priče ljudi koji se samozadovoljavanju raznim vibrirajućim uređajima česte se na društvenim mrežama i forumima, a eksperti upozoravaju da oni nisu namijenjeni za tu upotrebu jer mogu uzrokovati posjekotine ili druge povrede.

“Novi trend” može uzrokovati oštećenje osjetljive kože okolo genitalija i nije higijenski.

Ginekolog dr. Anne Henderson upozorila je da oblik i struktura četkice za zube, misleći na dio koji se koristi, može nanijeti povrede i uzrokovati traumu na području vulve posebno klitorisu

Žene na Redditu razmijenile su anonimno iskustva o korištenju električne četkice za zube u svrhu samozadovoljavanja navodeći kako posebno koriste dio četkice kojom inače peru zube, ali nekada i dršku.

Ilustracija
  • Drška je pogrešnog oblika, a sami dio četkice kojom perete zube postavlja pitanje čistoće i kontaminacije. Koristite igračke za seks koje su proizvedene u tu svrhu i koje se mogu kupiti za manje od šest eura putem interneta – istakla je.

Dr. Jen Gunter iz Californije ranije je na Twitteru upozorila žene da ne stavljaju čehna bijelog luka u vaginu kako bi spriječile gljivičnu infekcije jer time čine sasvim suprotno – dovode se u rizik da dobiju bakterijsku infekciju.

  • Bakterija iz tla može biti patogena, odnosno loša za tijelo. Zbog toga čistimo rane. Ukoliko imate gljivičnu infekciju ta bakterija vam može samo pogoršati situaciju – kazala je Gunter.

Britanski ženski magazin “Marie Clarie” morao je povući članak u kojem sugerišu ženama da stave peršun u vaginu ukoliko žele odgoditi menstruaciju. Magazin se izvinio čitateljima navodeći da je to bila obmana, a dobili su i brojne kritike stručnjaka.

  • Postoji samo nekoliko stvari koje trebaju ući u vaginu, a povrće nije jedna od njih. Za sve se treba konsultovati s ginekologom – kazala je dr. Sheila Newman.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.