PROSJEČNA PLATA U HRVATSKOJ 861 EURO

Prosječna isplaćena neto plata u Hrvatskoj za septembar 2019. godine iznosila je 6.418 kuna, ili 861,6 eura, prenosi Anadolu Agency.

Državni zavod za statistiku Hrvatske (DZS) je saopćio da je ovo nominalno više za 3,6 posto, a realno za 2,8 posto, nego u istom mjesecu godinu ranije.

Također, u odnosu na august, prosječna neto plata u septembru je nominalno niža za 0,3, a realno za 1,1 posto.

Najvišu prosječnu neto platu imali su zaposleni u avio-prijevozu, u iznosu od 11.448 kuna, odnosno oko 1.537 eura, a najnižu u ostalim uslužnim djelatnostima, 4.233 kune, ili 568,3 eura.

Prema podacima DZS-a, prosječna neto plata za septembar iznosila je 5.539 kuna, odnosno 743,6 eura.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

IZETBEGOVIĆ ZA HAYAT: ONI KOJI SU POČINILI GENOCID NEMAJU PRAVO NA...

0
Najavljena Rezolucija o Srebrenici izazvala je pravu pometnju u Srbiji i entitetu RS. Sazivaju se vanredne sjednice, pokušava se negirati genocid, sakriti zločince i istina prikazati onakvom kakva nije