NOVI PROTESTI, RODITELJI NJEGOVATELJI PORUČILI: HRVATSKA NAM JE TRAJNO ODUZELA SNOVE

Roditelji njegovatelji i njegovatelji protestuju ispred Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te još jednom pozvati nadležne da konačno naprave odlučne korake prema poboljšanju njihovog socijalnog statusa.

S obzirom na to da Ministarstvo dosad nije ponudilo ni jedno rješenje za njihove brojne probleme na koje ukazuju godinama, organizatori navode da su prisiljeni opet sa svojom djecom i osobama s invaliditetom izaći na ulicu u nadi da će potaknuti Ministarstvo da nađe rješenja koja će njihovim porodicama koliko-toliko olakšati živote.

  • Ja sam majka njeegovateljica više od pet godina svojoj djevojčici Mia-Lani. Naša borba protiče sa uglavnom njezine četiri godine. Otada smo proveli brojne terapije, uglavnom u Zagrebu – kazala je jedna od prisutnih majki.

Opisala je potom kako se potpisivanje ugovora za roditelja njegovatelja može izjednačiti sa robovlasničkim ugovorom.

  • U slučaju kada roditelj njegovatelj doživi smrt djeteta, momentalno nam ukidaju sva prava. Momentalno, isti dan. Mi vas danas pitamo gdje je obećanoh šest mjeseci, gospodo, gdje je? Gdje je obećana sva pomoć i podrška, gdje se to izgubilo? Gdje je ono pravo da ćete pružiti podršku za resocijalizaciju tih roditelja, gdje se to izgubilo? Pa vas pitamo da li je coolingiranje dostupno samo propalim ministrma koji su se umorili od svojeg nerada? Njima dajete 6+6. Radite svoj posao – poručila je.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.