PREDSTAVNIK SAD-A PALMER STIGAO U SARAJEVO KAKO BI SE SASTAO SA ŠEST DRŽAVNIH PARLAMENTARACA

Specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Matthew Palmer stigao je u glavni grad BiH gdje se sastao sa šest državnih parlamentaraca u zgradi Ambasade SAD-a u BiH.

Kako saznajemo, poziv na sastanak s Palmerom, koji je počeo u 16 sati, dobili su zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Branislav Borenović (PDP), Peđa Kojović (Naša stranka), Damir Arnaut (SBB), Saša Magazinović (SDP) i Dženan Đonlagić (DF), piše Klix.ba.

Na sastanak kojem će pored Palmera prisustvovati i američki ambasador u BiH Erick Nelson pozvan je i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i visoki funkcioner SNSD-a Lazar Prodanović.

U pozivu bosanskohercegovačkim parlamentarcima precizirano je da je Palmer izrazio želju da se sastane isključivo s ovih šest zakonodavaca. Tema sastanka je aktuelna politička situacija, a još uvijek nije poznato zbog čega je specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan pozvao na sastanak isključivo zastupnike i delegate iz reda PDP-a, Naše stranke, SBB-a, SDP-a i DF-a, odnosno da li je u međuvremenu razgovarao i s parlamentarcima iz drugih političkih stranaka.

Kako je ranije saopćeno, Palmer je danas razgovarao s Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem kao predsjednicima SDA i HDZ-a BiH. Tema sastanka bili su izbori u Mostaru, odnosno izmjene izbornog zakonodavstva.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HELEZ IZ MAĐARSKE: PUT U EVROPSKU UNIJU JE UTABAN, CILJ JE...

0
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez danas je učestvovao na Budimpešta sigurnosnom forumu, u okviru drugog dana službene posjete Mađarskoj.