GLEDAJTE U SUDBINI: MAJKA GA JE OSTAVILA U DOMU, SA 18 GODINA JU JE PRONAŠAO: MAJKO, ŠTA TI ZNAČI OVAJ DAN?

Amir Šečić imao je samo tri dana kada ga je majka ostavila u Domu za nezbrinitu djecu u Tuzli.

Amir je tu odrastao, a kada je napunio 18 godina odlučio je da je potraži.

Dolaskom na njena vrata, Amir je pitao: „Majko, šta za tebe znači ovaj dan, moj rođendan?“. Na to je ona odgovorila: „To je za mene sasvim običan dan“.

Od tada do danas, Amir je nije tražio. Svoj životni put pronašao je u novim izazovima u kojima je uspio.

Napisao je knjigu “Teško da sam bio dijete”. Tom knjigom Amir je obišao Evropu i pronašao ljude koji su mu pružili utočiste i ljubav kao prava porodica.

  • Jedno znam: Nikada neću upoznati čovjeka koji mi je dao život, ali ne i egzistenciju. Svi mi kao djeca imamo san, imao sam i ja. Sanjao sam da ću jednog dana upoznati babu. Babu o kojem sam toliko slušao, ali ga nikada nisam vidio niti čuo njegov glas. Zvao se Ibrahim….” – jedan je od citata knjige “Teško da sam bio dijete” mladog autora Amira Šečića.
Hayat

Za život u Domu za nezbrinutu djecu kaže da je težak.

  • Znaš da su oko tebe skoro sva djeca iz Srebrenice i svako od njih ima svoju priču koja je teška. Ali, kada radite sa čitavim timom ljudi, onda učite i trenirate sebe svaki dan, da prihvatiš ono što ti je na leđima, jer ako to ne uradiš, onda sebi pišeš novi poraz, priča Amir, koji danas itekako ima razloga biti ponosan na sebe.

Na pitanje kako je došao na ideju da napiše knjigu, odgovara: “Kada živite sa osobama koje su preživjele vlastito strijeljanje, prolazak kroz šumu, gledanje mrtvih tijela…, onda se u vama budi neka energija da ne budete zaboravljeni, da ne bude zaboravljen vaš babo, kao ni ostali saborci”.

Amir čvrsto korača kroz život, a u emisiji „Sudbina“ Hayat TV-a, svima koji imaju sličan život, daje snagu i nadu da se u životu može uspjeti i da, ako ste sami, ne znači da ste odbačeni.

Vrijednost svakoga od nas je u nama samima.

Sudbinu Amira Šečića, bebe iz doma, danas momka koji želi biti policajac, gledajte večeras od 20 na Hayat TV-u.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.