JEZIVA PRIČA! UHAPŠEN ZBOG ODNOSA SA DJEVOJČICOM: MI SE VOLIMO, NIJE BILO PRISILE, ČEKAT ĆU JE

Dragan Dragomirović (27) iz sela Busur kod Petrovca na Mlavi uhapšen je prošle sedmice zbog toga što je imao seksualne odnose sa djevojčicom (13) iz susjednog sela, ali je nakon 48 sati pušten iz pritvora i izrečena mu je mera zabrane prilaska djevojčici i njenoj porodici.

Dragomirovića je policiji prijavila baka djevojčice sa kojom je on bio intiman, tvrdeći da ju je on silovao.

Međutim, istraga je pokazala da je mladić duže vrijeme bio u emotivnoj vezi sa trinaestogodišnjakinjom, što su znali i njeni roditelji.

  • Nije bilo silovanja, niti bilo kakve prisile. Mi se volimo i čekat ćemo koliko god treba da bismo jednog dana ponovo bili zajedno – kaže osumnjičeni Dragan Dragomirović, kojeg su novinari Kurira zatekli u njegovoj kući.

Osumnjičeni kaže da se jako potresao kada je policija došla da ga hapsi zbog silovanja.

  • Prošle nedelje zvala me je policija iz Petrovca na Mlavi da idem u PS Svilajnac da dam izjavu. Došli su po mene, bio sam u pritvoru 48 sati i pušten sam, ali uz zabranu prilaska i kontakta sa djevojkom i njenom porodicom – objašnjava Dragomirović i dodaje:
  • Nešto je po zlu krenulo 29. novembra, kada su se baba i majka moje djevojke posvađale. Bio sam tada kod njih, bilo je dosta ružnih riječi i poželio sam da odem. Međutim, baba mi je rekla da slobodno mogu da budem sa njenom unukom u njenoj sobi i da ja nemam nikakve veze sa njihovom svađom. Šta se poslije desilo, ne znam.

Dragomirović tvrdi da su on i maloljetnica u vezi od 1. maja i da nisu znali da je njihova veza zakonom kažnjiva.

  • Upoznali smo se preko Facebooka, gdje je ona navela da je 1978. Kada sam je vidio uživo, shvatio sam da je mnogo mlađa, ali već je bilo kasno, zaljubili smo se. Potom me je i ona uvjeravala da godine nisu bitne. Rekla mi je da se i njena majka udala sa 13 godina, a i moja se majka udala sa isto toliko godina. Kod nas Vlaha to je normalno ukoliko se roditelji slažu, a njeni su nam dali pristanak za vezu – priča on.

Kako kaže, njihova veza bila je savršena, a sa djevojčicom je više puta bio u njenoj porodičnoj kući.

  • Planirali smo da se vjenčamo sljedeće godine, naravno, uz pristanak njenih roditelja. Ona sad u decembru puni 14 godina i završava osnovnu školu. Dogovorili smo se da može da nastavi da ide u srednju školu ukoliko to želi – dodaje on.

U ovaj slučaj uključio se i Centar za socijalni rad.

Rođaci djevojčice

I rođaci maloljetnice tvrde da se Dragomirović i trinaestogodišnjakinja vole.

  • Šta je babi bilo da prijavi budućeg zeta, ko to zna – kaže rođaka porodice i dodaje da je djevojčicina majka udaljena iz porodične kuće jer je i ona dobila zabranu prilaska.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE