MERZIJI DELALIĆ POTVRĐENA KAZNA OD 10 GODINA ZATVORA ZA UBISTVO SUPRUGA

Vrhovni sud Federacije BiH odbio je žalbu odbrane i potvrdio presudu Kantonalnog suda Sarajevo kojom je Merzija Delalić (56) osuđena na deset godina zatvora za ubistvo supruga Seada (57). Time je presuda postala pravosnažna.

Prema navodima iz optužnice, Merzija Delalić 17. aprila prošle godine u kući u sarajevskom naselju Soukbunar nožem je ubila supruga Seada. Ubistvo se dogodilo nešto poslije ponoći nakon svađe u kuhinji.

Merzija je policiji ispričala da je njen suprug došao kući pijan i da je zateturao prema njoj dok je u ruci držala kuhinjski nož koji je uzela sa sudopera.

Ipak, u optužnici se navodi da je Merzija desnom rukom jako zamahnula i nožem zadala suprugu smrtonosnu povredu na gornjem lijevom dijelu grudnog koša. Sead je istog dana umro na Odjelu za urgentnu medicinu Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OGLASIO SE MEMORIJALNI CENTAR SREBRENICA NAKON OBJAVE AMBASADE IRANA U BIH

0
-Ambasada Islamske Republike Iran u Sarajevu odgovorila je na upit Memorijalnog centra Srebrenica. Zahvaljujemo na pojašnjenju i osudi genocida - poruka je iz Memorijalnog centra Srebrenica.