NA TRENUTAK ZABORAVIO PROŠLOST: VUČIĆ KAŽE DA OSTAJE POSVEĆEN RAZVOJU DOBROSUSJEDSTVA S HRVATSKOM

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u utorak, u razgovoru s hrvatskim veleposlanikom u Srbiji Gordanom Bakotom, da ostaje posvećen razvoju dobrosusjedskih odnosa Beograda i Zagreba te da očekuje da dvije zemlje u budućnosti prevladaju probleme proistekle iz različitih shvaćanja prošlosti.

 U saopćenju  povodom oproštajnog posjeta hrvatskog veleposlanika naglašeno je kako će srbijanski predsjednik nastaviti promicati stabilnost u regiji, vodeći politiku mira i suradnje.

 Veleposlanik Bakota istaknuo je da Hrvatska za dva tjedna prvi put preuzima predsjedanje Evropskom unijom, u trenutku kada se otvorila rasprava o novoj metodologiji pristupnih pregovora, te da Hrvatsku očekuje “posebna odgovornost prema najbližem susjedstvu” kako bi potporom proširenju bila garant stabilnosti regije.

 Vučić i Bakota suglasili su se da bi dvije zemlje trebale dati prioritet infrastrukturnom povezivanju i ekonomskoj suradnji.

 Vučić je zahvalio Bakoti na profesionalnom i korektnom pristupu koji je pokazao tokom diplomatskog mandata u Beogradu i poželio mu uspeh na novoj veleposlaničkoj dužnosti u Berlinu, saopćeno  je iz Vučićeva ureda, prenosi Hina.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJEVSKI LJEKARI UPUTILI APEL: PRESTANITE SA UBIJANJEM DJECE U GAZI I...

0
Sarajevski ljekari koji su studirali na Medicinskom fakultetu u Sarajevu u periodu 1965-1970., uputili su otvoreno pismo u kojem pozivaju svjetske moćnike da zaustave ubijanje djece i civila u Gazi, Ukrajini i bilo gdje na svijetu.