KAO DA U BIH NEMA DOVOLJNO PROBLEMA: DODIK ZABRINUT ZA TRUMPA, POSLAO MU PISMO PODRŠKE

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je podršku predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu, ističući da oni koji vrše udar na Trumpa i pokušavaju da ga smijene ugrožavaju osnovne ljudske vrijednosti za koje se bori američki predsjednik.

“Ugrožavaju kako u samoj Americi, tako i širom svijeta, jer mnoge manje države se orijentišu prema SAD”, dodao je Dodik.

Dodik je naglasio da Amerika, kao vodeća svjetska sila usmjerava globalne procese i da je jako bitno za cijeli svijet da SAD vodi neko ko je suverenistički i patriotski orijentisan, kao aktuelni američki predsjednik Trump.

“Zato izražavam punu podršku predsjedniku Trumpu, jer je podrška njemu podrška patriotskim i suverenističkim vrijednostima do kojih je nama stalo i za koje se već decenijama borimo. Uvjereni smo da samo na tim temeljima može da se gradi demokratičniji i humaniji svjetski poredak”, navodi se u dijelu pisma koje je Dodik uputio Trumpu, a koji je u posjedu Srne.

Dodik je na kraju citirao Trampa, dodajući da iza tih riječi stoji Republika Srpska i on lično.

“Ako želite slobodu, ponosite se svojom zemljom. Ako želite demokratiju, držite se svog suvereniteta. Ako želite mir, volite svoju naciju. Mudri lideri uvijek prvo misle na dobrobit svog naroda i zemlje. Budućnost ne pripada globalistima. Budućnost pripada patriotama”, naveo je Dodik.

U Zastupničkom domu SAD-a počela je sjednica na kojoj će se razmatrati, između ostalog, i pitanje opoziva aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa, koje su pokrenuli visoki predstavnici Demokratske partije SAD-a.

Demokratska partija je Trumpa pozvala na odgovornost zbog navodnih prijetnji Ukrajini, koje uključuju prekid američke pomoći ukoliko ukrajinski predsjednik ne pokrene “istragu” protiv Joea Bidena, bivšeg potpredsjednika SAD-a i trenutnog kandidata za predsjednika na izborima 2020. godine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

JOŠ JEDNA PROPALA SJEDNICA PARLAMENTA BIH KOJA ĆE BITI UREDNO PLAĆENA:...

0
Još jedna propala sjednica državnog Parlamenta, koja će uredno biti plaćena zastupnicima, kao i one koje se ocjenjuju vrlo produktivnim.