KO JE BEOGRAĐANKA U TRUMPOVOJ ADMINISTRACIJI: U AMERIKU OTIŠLA SA 500 DOLARA, SADA BRINE O MILIJARDAMA

Beograđanka Jelena McWilliams (46) (djevojačko Obrenović) došla je u Sjedinjene Američke Države sa 18 godina, kao studentkinja sa svega 500 dolara u džepu.

Došla je kao student na razmjeni, a ovih dana ju je predsjednik Donald Tramp imenovao za predsjednicu Federalne korporacije za osiguranje depozita (FDIC), koja održava stabilnost i povjerenje javnosti u finansijski sistem najveće svjetske ekonomije.

Inače, Jelena je, kako prenosi serbiantimes.info, samohrana majka jedne djevojčice. Diplomirala je na Berkliju, a uspjela je da isfinansira svoje školovanje sama, radeći niz poslova sa minimalnom platom.

– Došla sam u Ameriku sa 500 dolara kao student na razmjeni 1991. godine. Dvadesetsedam godina kasnije mene je predsjednik SAD nominovao da postanem vođa FDIC. Ova prilika je meni ukazana kao američkom državljanu, ali i kao osobi srpskog porijekla koja je došla u Ameriku praznih džepova i došla do vrha američke vlade – kaže ona u svom predstavljanju na Twitteru.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SATTLER: BIH JE ODUVIJEK U SRCU EVROPE, ODBACITI POLITIKE PODJELA I...

0
U Narodnom pozorištu u Sarajevu večeras je gala koncertom renomiranih domaćih i evropskih muzičkih velikana počelo obilježavanje 9. maja - Dana Evrope u Bosni i Hercegovini.