NOĆ KAD JE ‘PAO ŠEĆER’, ALI I MUSIĆEVA VLADA: KONAKOVIĆ JE OPET SPOMINJAO KIFLE

Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, objašnjavao je danas proceduru smjene kantonalne vlade u Sarajevu.

Napomenuo je kako su se te procedure poštovale i prilikom smjena ranijih vlada. Tako se Konaković sjetio i smjene vlade na čijem čelu je tada bio Fikret Musić (SDP), pa i toga kako je dijelio kifle u skupštinskoj sali.

Nakon izlaganja Mirze Čelika, zastupnika SDA, u vezi sa zahtjevom dopune dnevnog reda tačkama za smjenu Vlade KS, riječ je uzeo Konaković.

-Kolega Čelik, meni je ovo šesta promjena vlada u posljednjih nekoliko mandata. U nekima sam bio lider, u nekima su me rušili, u nekima sam rušio i u nekima sam radio neke stvari koje kodeksom nisu bile dozvoljene, pa sam i kifle unosio. Mada je tad bilo i Red Bullova i Milki, a pričalo se o kiflama – rekao je Konaković, a potom nastavio objašnjavati procedure, piše Faktor.  

Šta se zapravo događalo na sjednici koja se dugo pamti i to upravo zahvaljujući Konakovićevim kiflama?

Te noći 21. septembra 2012. godine smijenjena je vlada na čelu sa Fikretom Musićem. Sjednica je počela u 14 sati, a okončana je kasno navečer.  Musić i njegovi ministri objašnjavali su Skupštini zašto ih ne treba smjenjivati, mada je nova većina tada već donijela odluku o smjeni vlade i kako to obično biva, priča je bila uzaludna. Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Muhamed Budimlić govorio je čak sat vremena, pa je Konaković kao tadašnji SDA-ov zastupnik tražio da se izlaganja ministara drastično skrate.

U kasnim večernjim satima Konaković je u skupštinsku salu donio kifle i sokove. Zastupnici, među kojima je tada bio i Konaković, častili su se dok su ministri obrazlagali zašto ne bi trebalo da budu smijenjeni. Kasnije je tokom sjednice rekao da mu je “pao šećer”, da nije samo on jeo, nego je podijelio svim zastupnicima, pa i prisutnim novinarima.

Kako su mediji te 2012. izvještavali o noći kad je “pala” vlada Fikreta Musića, možete vidjeti i na primjeru ispod.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROMO / EUROPSKI MILJENIK DOBIO OSVJEŽENJE

0
Hyundai Tucson je osvojio srca europskih vozača još davne 2004. godine, etablirajući se kao najprodavaniji model i miljenik fanova širom kontinenta.