EVO KAKO DA DOČEKATE NOVU GODINU I OTJERATE ZLE DUHOVE!

Ponašanje posljednjeg i prvog dana u godini određuje kakva će nam godina biti

U narodu je duboko ukorijenjeno vjerovanje da ponašanje posljednjeg i prvog dana u godini određuje kakva će nam godina biti. Evo nekih od najrasprostranjenijih novogodišnjih običaja.

U novu godinu ne treba ulaziti s dugovima, jer će vas pratiti tokom cijele godine.

Ne smijete ništa iznijeti iz kuće 1. januara, pa čak ni istresti mrvice sa stolnjaka. U protivnom slijedi vam godina bez novca.

Novu godinu treba dočekati sa puno buke, jer se tako tjeraju zli duhovi.

Ako želite sreću u predstojećoj godini, prvi gost u kući bi trebalo da bude tamnokosa i visoka muška osoba koja donosi dar. Neće biti dobra godina ako je prvi gost muška osoba crvene ili plave kose. Takođe, ako se radi o ženskoj osobi, mogla bi da vam donese nesreću!

Novu godinu prvo treba da vam čestita osoba suprotnog pola, zbog sreće u ljubavi.

Za doček Nove godine obavezno obucite nešto crveno, makar to bio i veš, jer donosi dobru sreću u predstojećoj godini.

Vjeruje se da Novu godinu treba dočekati sa dosta, dozvoljeno je i previše, hrane u ostavi i frižideru. Uz to, u svaki novčanik koji imate u kući, posebno one koje redovno upotrebljavate, stavite novac. To je predostrožnost i znak da će sljedeća godina teći u blagostanju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.