TARIK FILIPOVIĆ: ANONIMNI KOMENTATORI PO PORTALIMA NEK CRKNU

Tokom gostovanja u emisiji Nedjeljom u 2 Tarik Filipović je progovorio o brojnim temama, a prilično je oštro reagirao na anonimne komentare na portalima, čijim je autorima poručio da - crknu.

  • Mislim da su komentari na portalima karcinom društva. Vrijeđaju mene, tebe, svakoga. Mom djetetu je to dostupno. To su ljudi bez imena i prezimena. Moj prijedlog je da se napravi nešto kao što su napravili Skandinavci, da se imenom i prezimenom mora komentirati. Ja želim komentar, ukaži mi na pogrešku, ali pod imenom i prezimenom – rekao je Tarik.

U nastavku je pozvao ministricu kulture da “tim miševima zavrne dovod zraka”.

  • Moramo zavrnuti tim miševima dovod zraka. Da crknu, evo to odgovorno tvrdim sad. Kad čovjek umre, komentari su grozni. Ja sam javna osoba, ali nisam javni WC. Kritiziraj moj rad argumentirano, ali ne vrijeđaj moj identitet, ne vrijeđaj moju suprugu – istaknuo je.

Dodao je da je u više navrata odbio dati intervju jer urednik ne bi dopustio da se zabrani komentiranje članka.

  • Par puta su mi tražili intervju, tražio sam bez komentara. Urednik ne pristaje. Neću”, rekao je. Dodao je da je prestao čitati komentare kad je počeo raditi u Milijunašu.
  • Oduševljeno sam išao pogledati kako se to ljudima sviđa. Ostao sam toliko šokiran da tri dana nisam mogao doći k sebi. Onda mi je prijatelj Joško Lokas savjetovao da to ne čitam – zaključio je Tarik.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE