O NJENIM MANDARINAMA SU SVI PRIČALI: KRISTINA SE OD PRODAVAČICE ZA TEZGOM KATAPULTIRALA DO NAJVEĆE SENZACIJE BALKANA

Region će ovu godinu pamtiti po mnogim stvarima, ali možda ponajviše po velikoj potražnji mandarina u Hrvatskoj. Ako se ovaj podatak ikada bude istraživao u dalekoj budućnosti, naši naraštaji će možda pomisliti da je razlog tome briga o organizmu i o unosu vitamina C, međutim, neće ni slutiti da je za sve kriva jedna Kristina. Ne ona iz Čolinih pjesama, već Mandarina. Odnosno, Kristina Mandarina.

Kada je jedno poljoprivredno gazdinstvo iz Hrvatske odlučilo da angažira atraktivnu Kristinu Penavu (20) da sezonski prodaje voće za njih na putu u malom gradiću Bestovija, nije ni sanjalo da će ovaj poslovni potez odjeknuti širom regiona, te i da će prodavačica sa pozamašnim poprsjem postati tema broj jedan svih elektronskih i štampanih medija u regionu, piše Blic.

U prvi mah, kada je ovaj štand bio samo vijest koja se prenosila, svi su bili skeptici kada se radi o stvarnom prometu voća, a onda su reporteri portala 24.sata odlučili da urade prilog sa njom na licu mjesta. Tokom pola sata, možda malo kraće, Kristina je prodala čak 40 kilograma mandarina, što ne polazi za rukom ni većim trgovinskim lancima za ruku i to u vrijeme Božića, kada se ovo voće i najviše prodaje.

https://www.instagram.com/p/B6kcOldlol4/?utm_source=ig_web_copy_link

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

CENIĆ: GOTOVO SVAKI ZAKON U RS JE OBESMIŠLJEN

0
Ekonomska analitičarka Svetlana Cenić izjavila je da je gotovo svaki zakon u bh. entitetu Republika Srpska (RS) obesmišljen, komentarišući jučerašnje usvajanje dopuna Zakona o radu RS u Narodnoj skupštini RS kojim treba biti omogućeno isplaćivanje plata u gotovom novcu zvaničnicima koji su pod američkim sankcijama.